Burn out behandelen

Heb je langere tijd grote (werk)stress ervaren en merk je dat je lichamelijk bent uitgeput zonder enige inspanning? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met een burn-out. Wanneer je het idee hebt dat je een burn-out hebt, dan is het aan te raden om jouw burn- out te behandelen onder begeleiding van een therapeut.

Kenmerken burn-out

Kenmerkend voor een burn- out is onder andere het niet meer kunnen opladen van je energie, het krijgen van concentratie- en geheugenklachten, slaapproblemen en piekeren. Een burn-out ontstaat vaak als gevolg van (werk)stress. Oftewel het voortdurend in de hoogste versnelling staan, tot je niet meer kunt. Bij Therapie van der Heul kun je terecht om je burn-out te behandelen.

Burn- out behandeling bij Therapie van der Heul

Geen burn-out is hetzelfde. Daarom dat ook iedere behandeling van een burn- out anders is.
Bij Therapie van der Heul wordt gewerkt met een persoonlijk behandelplan. Afgestemd op jou als persoon en afgestemd op jouw klachten en wensen. Wanneer je bij mij komt voor de behandeling van je burn-out, werken ik volgens onderstaande werkwijze:

  • In het eerste gesprek onderzoeken we samen waaraan je wilt werken. We verkennen je klacht en gaan in op de achtergronden en verwante verschijnselen.
  • We stellen een behandelplan op waarin staat beschreven wat we gaan doen, hoe lang en onder welke voorwaarden. Hierna kun je zelf geheel beslissen of je de therapie wilt voortzetten.
  • Tijdens de therapie werken we vanzelfsprekend aan de doelen die in het behandelplan staan omschrijven. Deze doelen bespreken we regelmatig en naar aanleiding daarvan kunnen we ze bijstellen wanneer dat nodig is.
  • Buiten de therapeutische sessies werk je ook aan je eigen genezingsproces. Oftewel het toepassen van de in de therapie opgedane ervaringen in je dagelijkse leven.

Maak een afspraak met Machteld van der Heul

Ben je in een burn-out terecht gekomen en ben je op zoek naar professionele hulp om deze burn – out te behandelen? Neem dan contact op met therapeutische praktijk van der Heul via het contactformulier. Je kunt ook op werkdagen bellen tussen 09.00 – 17.00 naar 06 – 45 07 9390 om een afspraak te maken.