Trauma verwerken

Er zijn diverse gebeurtenissen en situaties in het leven die traumatisch kunnen zijn en gevolgen hebben voor de verdere verloop van iemands leven. Een trauma kan voortkomen uit hele uiteenlopende gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld een auto-ongeluk, pesterijen op werk en/of school, een scheiding van ouders of het verliezen van een dierbare. Het belangrijkste van alle soorten trauma’s is om dit trauma te verwerken. Heb je ook een trauma opgelopen en wil je dit trauma verwerken? Kom dan in therapie bij Van der Heul.

Trauma verwerken bij Van der Heul

Bij therapie van der Heul geloven we dat klachten niet op zichzelf staan. Alles staat met elkaar in verbinding. Zowel lichaam en geest als de sociale omgeving, opvoeding, levensovertuiging en cultuur. Daarom geloven wij ook dat deze samen zorgen voor het ontstaan, het voortbestaan, maar ook het oplossen van je klachten.

Ieder persoon is anders en dus verloopt het verwerken van een trauma ook bij iedereen anders. Wij werken daarom volgens persoonlijke behandelplannen, maar gaan wel uit vanuit jouw innerlijke kracht. In onze therapie voor traumaverwerking geloven we dat jij over de innerlijke kracht en hulpbronnen beschikt die nodig zijn om je weer prettig te voelen. Wij helpen wij je deze innerlijke kracht terug te vinden.

Werkwijze Therapie Van der Heul

In onze praktijk werken wij volgens een standaard werkwijze waarin wij met een persoonlijk behandelplan gaan werken aan het verwerken van jouw trauma.

  • 1. In het eerste gesprek onderzoeken we samen waaraan je wilt werken. We verkennen je klacht en gaan in op de achtergronden en verwante verschijnselen.
  • 2. Het opstellen van een behandelplan waarin staat beschreven wat we gaan doen, hoe lang en onder welke voorwaarden. Hierna kun je zelf geheel beslissen of je de therapie wilt voortzetten.
  • 3. Tijdens de therapie werken we vanzelfsprekend aan de doelen die in het behandelplan s taan omschrijven. Deze doelen bespreken we regelmatig en naar aanleiding daarvan kunnen we ze bijstellen wanneer dat nodig is.
  • 4. Naast de therapeutische sessies werk je ook daarbuiten aan het proces. Je leert om de in de therapie besproken punten toe te passen in je dagelijks leven, zodat het trauma steeds minder een probleem is.

Maak een afspraak

Heb je behoefte aan hulp bij depressie? Neem dan contact op met praktijk Therapie Van der Heul via het contactformulier of bel op werkdagen tussen 09.00 – 21.000 naar 06 – 45 07 93 90 om een afspraak te maken.