Psychotherapie dichtbij Vlaardingen door ervaren psychotherapeut

Soms loop je tegen een probleem met je geestelijke gezondheid aan die je zelf moeilijk kunt oplossen. Heb je bijvoorbeeld weleens last van heftige angstgevoelens? Worstel je al jaren met een onverwerkte traumatische gebeurtenis? Of heb je problemen in contact leggen met anderen? Psychotherapie biedt uitkomst. Therapie van der Heul is gespecialiseerd in het behandelen van diverse psychische klachten.

Als psychotherapeut stel ik jou centraal

Bij de behandeling stel ik jou centraal, en niet je klacht. Doormiddel van intensieve gesprekken en praktische oefeningen zorgen we er samen voor dat jij snel weer vooruit kunt in je leven. Dus ben je op zoek naar goede psychotherapeut in omgeving Vlaardingen? Ik help jou graag verder met jouw klacht, zodat jij je mentaal beter voelt.

Als je klachten of vragen hebt waar je even niet meer alleen uitkomt, ben je van harte welkom in mijn praktijk.

Vragen? Of wil je een afspraak inplannen? Bel mij gerust via het volgende telefoonnummer: 06 450 793 90.

Psychotherapeut in Vlaardingen die je verder helpt

Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Machteld van der Heul en werk sinds 2011, na afronding van de opleiding voor Integratieve Psychotherapie, in mijn praktijk in Schiedam. Daarvoor heb ik jaren, als woonbegeleider en later als teamleider, met heel veel plezier in de in de sociale psychiatrie gewerkt.

Psychotherapie voor groei en acceptie

Mijn passie is samenwerken met mensen die geestelijk lijden. Hierdoor kunnen zij groei en acceptatie van hun persoonlijkheid ervaren. Ik ben graag ondersteunend in dit proces waarmee je eigen krachten kunt (her)ontdekken. Zo ontwikkel jij je zodat je zelf je klachten kunt aanpakken en oplossen.

Waarom Therapie van der Heul?

Therapie van der Heul staat ook voor jou klaar! Mijn kracht ligt op diverse punten:

  • Bij mij ben jij bent het beginpunt, de route én de bestemming van het proces;
  • Geen wachtlijsten, voor zowel intake als behandeling;
  • Zeer persoonlijk contact door kleinschaligheid;
  • We werken alleen aan klachten die nu spelen en graven niet onnodig in het verleden. Vijf tot vijftien sessies zijn daardoor doorgaans voldoende.
  • Integratieve psychotherapie door een ervaren psychotherapeut

Hoe werkt psychotherapie?

Benieuwd hoe ik als therapeut te werk ga? Zoals gezegd sta jij in het volledige proces centraal. Samen onderzoeken we je belemmeringen. Tijdens de therapie werken we aan doelen uit een zorgvuldig opgesteld behandelplan.

Deze doelen worden continu besproken en indien nodig bijgesteld. Zo zorgen we er voor dat jij beter met je klachten om kunt gaan of dat de klachten zelfs helemaal verdwijnen. Vragen over mijn werkwijze? Laat je nummer achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Psychotherapie is een weg uit een stormachtige situatie.

Wacht niet langer en zet die stap

Ben je ook op een punt in je leven gekomen dat je weer vooruit wil? Neem dan contact op met mij. Ook voor vragen over je geestelijke gezondheid of advies kun je bij me terecht. Psychische problemen zijn pijnlijk en confronterend. Ik ben er van overtuigd dat we samen voor jouw unieke persoon een passende oplossing gaan vinden. Kies daarom voor psychotherapie in Vlaardingen en kom een grote stap dichterbij jezelf.

Maak nu een afspraak

Meer weten over psychotherapie? Of wil je langskomen voor een kennismaking bij mijn praktijk? Neem dan contact op via 06 450 793 90, per e-mail door middel van het online contactformulier.

Wat is psychotherapie en wat houdt het precies in?

Psychotherapie is een vorm van behandeling voor psychische problemen waarbij een getrainde therapeut gesprekken voert met de patiënt. Het doel is om emotionele en mentale gezondheid te verbeteren door inzicht te geven in gedachten, gevoelens en gedragingen, en deze positief te veranderen. Therapieën variëren, maar omvatten doorgaans gesprekstherapieën zoals cognitieve gedragstherapie en psychoanalyse.

Welke soorten psychotherapie zijn er beschikbaar en hoe kies ik de juiste voor mijn behoeften?

Er zijn verschillende soorten psychotherapie beschikbaar, zoals cognitieve gedragstherapie, psychoanalyse en gezinstherapie. De keuze voor de juiste therapie hangt af van jouw specifieke behoeften, symptomen en persoonlijke voorkeuren. Overleg met een gekwalificeerde therapeut kan helpen bij het bepalen welke benadering het beste bij jou past.

Wat zijn de voordelen van psychotherapie als het gaat om mijn geestelijke gezondheid?

Psychotherapie biedt talrijke voordelen voor je geestelijke gezondheid. Het kan helpen bij het verminderen van symptomen van psychische aandoeningen, het bevorderen van emotioneel welzijn, het verbeteren van relaties en het ontwikkelen van effectieve coping-vaardigheden. Daarnaast biedt het een veilige ruimte voor zelfreflectie en groei.

Hoe lang duurt een typische psychotherapie behandeling en hoe vaak moet ik sessies bijwonen?

De duur van een typische psychotherapiebehandeling varieert, meestal van enkele weken tot maanden, tot zelfs jaren, afhankelijk van de aard en complexiteit van de problemen. De frequentie van sessies verschilt ook, meestal wekelijks, maar dit kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en therapeutische benaderingen. Dit wordt besproken en afgestemd met de therapeut.