Psychotherapie depressie

Heb je last van problemen en/of klachten waardoor jij je de laatste tijd ongelukkig voelt en heb je het idee dat je wellicht te kampen hebt met een depressie? Dan is het raadzaam om hier hulp voor in te schakelen. Bijvoorbeeld in de vorm van psychotherapie tegen depressie. Bij praktijk Therapie van der Heul bieden we psychotherapie aan die jou kan helpen om weer gelukkiger in het leven te staan.

Psychotherapie bij Van der Heul

Psychotherapie bij depressies kan je helpen om negatieve emoties om te buigen, zodat je weer positiever in het leven staat en dus ook weer positiever naar de toekomst kunt kijken. Soms lukt het niet om zelf die negatieve gedachtes en gevoelens om te zetten naar positieve en kunnen deze gevoelens duiden op een depressie. Dan is het inschakelen van hulp aan te raden.

Uitgangspunten psychotherapie

In onze praktijk voor psychotherapie bij depressies werken we vanuit een aantal uitgangspunten. Deze zijn:

  • 1. Beweging is goed: klachten en negatieve emoties ontstaan als de wil om te groeien botst met de angst om te groeien. Therapeutische beweging helpt je om uit die impasse te komen.

  • 2. Heel de mens: wij geloven dat klachten niet op zichzelf staan. Je lichaam en geest zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar en met je sociale omgeving, opvoeding, levensovertuiging en cultuur. Wij geloven dat deze samen zorgen voor het ontstaan, het voortbestaan, maar ook het oplossen van je klachten.
  • 3. Jij staat centraal: wij geloven tevens dat jij zelf alle hulpbronnen in bezit hebt die nodig zijn om verder te komen. Wij helpen je deze te hervinden wanneer je deze in de loop der jaren bent kwijtgeraakt. Jij zelf bent het vertrekpunt, de route en de bestemming.
  • 4. Kortdurend: tijdens de therapie werken we niet in het verleden als dit niet nodig is. We werken alleen aan klachten die nu spelen. Hierdoor zijn tien tot vijftien sessies doorgaans voldoende.

Contact opnemen voor hulp bij depressie

Ben je benieuwd wat psychotherapie bij depressie voor je kan betekenen? Neem dan contact op met Therapie van der Heul, dan kijken we graag samen wat we voor je kunnen betekenen.