Slachtofferhulp in Rotterdam

Ben je op zoek naar slachtofferhulp in Rotterdam? Het kan zo zijn dat je onlangs iets heftigs hebt meegemaakt, bijvoorbeeld als je slachtoffer bent van seksueel misbruik of wanneer je getuige bent geweest van een heftig ongeval. Soms is dan, ondanks de goede steun van familie en/of vrienden, specialistische hulp nodig. Slachtofferhulp biedt uitkomst.

Therapie van der Heul is gespecialiseerd in het behandelen van diverse psychische klachten. Bij de behandeling stel ik jou centraal, en niet je klacht. Doormiddel van intensieve gesprekken en praktische oefeningen zorgen we er samen voor dat jij snel weer vooruit kunt in je leven. Dus ben je op zoek naar goede slachtofferhulp in Rotterdam? Therapie van der Heul helpt jou graag verder.

Slachtofferhulp in Rotterdam; Therapie van der Heul helpt je verder

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Machteld van der Heul en werk sinds 2011, na afronding van de opleiding voor Integratieve Psychotherapie, in mijn praktijk in Schiedam. Daarvoor heb ik jaren, als woonbegeleider en later als teamleider, met heel veel plezier in de in de sociale psychiatrie gewerkt. Mijn passie is samenwerken met mensen zodat zij groei en acceptatie van hun persoonlijkheid ervaren. Ik ben graag ondersteunend in dit proces waarmee je eigen krachten kunt (her)ontdekken en ontwikkelen zodat je zelf je klachten kunt aanpakken en oplossen.

Benieuwd hoe ik te werk ga? Zoals gezegd sta jij in het volledige proces centraal. Samen onderzoeken we je belemmeringen. Tijdens de therapie werken we aan doelen uit een zorgvuldig opgesteld behandelplan. Deze doelen worden continu besproken en indien nodig bijgesteld. Zo zorgen we er voor dat jij beter met je klachten om kunt gaan of dat de klachten zelfs helemaal verdwijnen. Vragen over mijn werkwijze? Laat je nummer achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

vuurtoren

Psychotherapie bij slachtofferhulp

Psychotherapie is een goede vorm van therapie bij slachtofferhulp in Rotterdam. Ik ga samen met jou kijken naar de klachten die je hebt, om vervolgens met deze inzichten alles te verwerken. Je vindt zo een andere manier om met jouw klachten om te gaan. Psychotherapie is een vorm van therapie waar intensieve gesprekken gevoerd worden en je praktische oefeningen doet. Ik kijk bij de therapie altijd naar jou als persoon, waarbij ik verschillende vormen van psychotherapie combineer. Dit zorgt er voor dat er een zeer effectieve manier van therapie ontstaat, waardoor we een aanpak vinden die past bij jou als persoon.

Hoe gaat slachtofferhulp in zijn werk?

Ik begin altijd met een gesprek om een duidelijk beeld te schetsen van jouw situatie. Jouw klachten worden besproken en we leren elkaar beter kennen zodat er goede doelen gesteld kunnen worden. Op basis hiervan zal ik een behandelplan opstellen. Hierin wordt de behandelmethode uitvoerig besproken, de duur van de therapie komt er in naar voren en ook de voorwaarden worden vastgelegd. Vervolgens beslis jij zelf hoe de therapie verder gaat. Wij werken tijdens de therapie aan de doelen die gesteld zijn. Tussendoor bespreken we de voortgang, zodat er eventueel aanpassingen gemaakt kunnen worden als dat nodig is. Jouw privacy is bij mij uiteraard volledig beschermd.

golven

Waarom Therapie van der Heul?

Therapie van der Heul staat ook voor jou klaar! Mijn kracht ligt op diverse punten:

  • Bij mij ben jij bent het beginpunt, de route én de bestemming van het proces;
  • Geen wachtlijsten, voor zowel intake als behandeling;
  • Zeer persoonlijk contact door kleinschaligheid;
  • We werken alleen aan klachten die nu spelen en graven niet onnodig in het verleden. Vijf tot vijftien sessies zijn daardoor doorgaans voldoende.

Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak

Ben je ook op een punt in je leven gekomen dat je weer vooruit wil? Neem dan contact op met Therapie van der Heul. Ook voor vragen of advies kun je bij me terecht. Hoe pijnlijk of confronterend jou problemen ook zijn, ik ben er van overtuigd dat we samen voor jouw unieke persoon een passende oplossing gaan vinden. Kies daarom voor slachtofferhulp in Rotterdam en kom een grote stap dichterbij jezelf. Je kunt je vraag stellen of contact opnemen via het formulier op mijn website, telefonisch via 06 – 450 79 390 of via e-mail. Direct een afspraak maken is natuurlijk ook mogelijk! Daarnaast kan je ook bij mij terecht voor relatietherapie in Rotterdam.

Wat is slachtofferhulp?

Slachtofferhulp is de hulpverlening aan slachtoffers, nabestaanden en getuigen van misdrijven, ongevallen en rampen. Deskundigen bieden specialistische hulp op maat. Dit kan juridische hulp, praktische hulp of emotionele hulp zijn.

Wat kan slachtofferhulp voor je doen?

Slachtofferhulp kan je helpen op verschillende manieren. Heb je psychische klachten, dan kan de hulpverlener intensieve gesprekken met je voeren en praktische oefeningen met je doen. Er wordt altijd gekeken naar jou als persoon, wat jij nodig hebt.

Wie heeft recht op slachtofferhulp?

Iedereen die betrokken is geraakt bij een strafbaar feit, verkeersongeluk of ramp heeft recht op slachtofferhulp. Zo kunnen slachtoffers, nabestaanden, getuigen en andere betrokken personen hulp ontvangen. Op welke manier dat is, mogen betrokkenen zelf bepalen.

Hoe kom je in contact met slachtofferhulp?

Als je op zoek bent naar slachtofferhulp in Rotterdam kun je terecht bij Machteld van der Heul van Therapie van der Heul. Zij is gespecialiseerd in het behandelen van psychische klachten. Je kan een afspraak met haar maken door contact op te nemen via het contactformulier of door te bellen naar 06 – 450 79 390.