Relatietherapie Schiedam – versterk jullie relatie

Zijn jij en je partner toe aan relatietherapie in Schiedam? Ik ben Machteld van der Heul, gespecialiseerd in het behandelen van diverse psychosociale klachten. Ik zit al bijna 15 jaar in het vak en een van mijn specialisaties is relatietherapie.

Jullie staan centraal

Tijdens de relatietherapie zet ik niet jullie problemen centraal, maar juist jullie als mensen. Dit is een van de manieren die ik al jaren gebruik voor succesvolle relatietherapie in Schiedam. Ik geloof namelijk heilig in integratief werken, waarbij men niet uitgaat van specifieke problemen of gebeurtenissen, maar van personen.

Samen komen we tot de kern van het probleem

Door middel van intensieve gesprekken en praktische oefeningen zorgen we er voor dat jullie tot de kern van jullie probleem komen en een oplossing vinden. Wonen jullie in de buurt van Schiedam en willen jullie professionele relatietherapie? Therapie van der Heul staat voor jullie klaar.

Bereik jullie einddoel

Er is bijna altijd een drempel om in relatietherapie te gaan. Als je er dan bent wil je graag dat het allemaal goed verloopt. Tijdens de behandeling zijn jullie daarom steeds het beginpunt, de route én de bestemming. Zo lopen we geen enkel risico het einddoel uit het oog te verliezen.

Werkwijze bij relatietherapie in Schiedam

Ik vind het erg belangrijk dat voor iedereen mijn werkwijze helemaal duidelijk is. Dit voorkomt verassingen en kunnen we de focus tijdens de relatietherapie goed op jullie leggen.

Mijn werkwijze is als volgt:

  • In een eerste gesprek van de relatietherapie onderzoeken we samen waaraan jullie willen werken. We bespreken de achtergronden van de problemen en komen zo tot een behandelplan op maat. Daarin staat beschreven wat we gaan doen, hoe lang en onder welke voorwaarden;
  • Na aanleiding van dit opgestelde behandelplan beslissen jullie zelf of jullie verder willen gaan met de relatietherapie;
  • Tijdens de relatietherapie werken we aan de doelen uit het behandelplan. Deze doelen worden regelmatig besproken en, indien nodig, bijgesteld;
  • De sessies zijn een begin. Tussendoor werken jullie samen aan het eigenlijke proces: de toepassing in het dagelijks leven.

Ik ben ook een erkende therapeut en heb de hiervoor benodigde certificaten. Meer daarover kan je vinden op onze pagina over kwaliteit en erkenning vinden.

Heb je nog vragen over mijn werkwijze of wil je direct in contact komen met mij? Laat je nummer achter of vul het contactformulier op de website in en ik bel je zo snel mogelijk terug!

Privacy staat voorop

Privacy vind ik erg belangrijk. Dus als jullie bij mij in relatietherapie gaan, mogen jullie vanzelfsprekend rekenen op volledige bescherming van je privacy.

Snel beginnen met investeren in jullie toekomst

Therapie van der Heul helpt ook jullie graag verder! Ik heb meestal geen wachtlijst, voor zowel intake als behandeling niet. We kunnen dus snel beginnen met werken aan jullie toekomst.

Persoonlijke benadering bij relatietherapie

Door de kleinschaligheid is een persoonlijke benadering gegarandeerd. Zoals gezegd: jullie als mensen staan centraal. En omdat we echt alleen het kernprobleem aanpakken, is de therapie vaak van korte duur (5 tot 15 sessies).

Vergoeding relatietherapie

Zijn jullie aanvullend verzekerd? Dan wordt de relatietherapie door de meeste zorgverzekeraars deels vergoed. Check dit daarom goed met jouw zorgverzekering om niet voor verassingen te staan. Twijfel niet en maak direct een afspraak met mij voor een kennismaking!

Meer informatie? Neem contact op!

Wil je vrijblijvend meer informatie over relatietherapie in Schiedam? Neem dan nu contact op met mij om in relatietherapie te gaan in Schiedam! Dit kan door middel van een contactformulier op de website, of vul jouw telefoonnummer in om terug gebeld te worden.

Heb je wellicht andere psychische en/of lichamelijke klachten? Ook dan kun je terecht bij Therapie van der Heul. Ik ben gespecialiseerd op meerdere typen behandelingen. Welke behandeling we ook kiezen, alles is erop gericht dat je daarna verder kunt, onderweg naar je zelf. Ik heb meestal geen wachttijd, dus we kunnen direct aan de slag. Neem dus nu contact op!

Wanneer is relatietherapie geschikt?

Tijdens relaties kunnen zich problemen voordoen. Bij relatietherapie staat het probleem dat in jullie relatie speelt centraal. Daarbij wordt integratief tot een oplossing gekomen, die vanuit de betrokken personen gevonden wordt.

Hoe werkt relatietherapie?

Relatietherapie bestaat doorgaans uit meerdere sessies. In het eerste gesprek worden de problemen en achtergrond daarvan besproken. Daarop wordt een behandelplan opgesteld, dat gedurende de vervolgsessies doorlopen zal worden. Jullie krijgen ook lessen voor thuis mee. Als relatietherapeut maak ik onder meer gebruik van psychotherapie en integratieve behandelingen.

Kan ik de kosten voor relatietherapie vergoed krijgen?

Kosten voor relatietherapie kunnen worden vergoed als jullie over een aanvullende verzekering beschikken. In dat geval worden de kosten door veel zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed. Zorg dat je dit goed bij je verzekeraar gecontroleerd hebt. De tarieven vind je op de website.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Een afspraak maken kan via de website, middels het contactformulier. Ook kun je bellen naar 06-45079390. Contact opnemen is altijd vrijblijvend, je bent niet direct tot iets verplicht. Vraag dus ook gerust om meer informatie.