Relatietherapie in Rotterdam

Ben jij en je partner toe aan relatietherapie in Rotterdam? Ik ben Machteld van der Heul, een therapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van diverse psychosociale klachten. Als relatietherapeut bied ik therapie aan voor stellen in regio Rotterdam die met problemen in hun relatie kampen.

Bij mij krijgen jullie als stel altijd een persoonlijke aanpak en therapie op maat. Er bestaan namelijk zeer veel verschillende vormen van therapie, maar dit wil niet zeggen dat dezelfde therapie goed is voor iedereen. Ik help met het vinden van de oorzaak van de problemen, zodat jullie nieuwe inzichten krijgen. Met behulp van deze nieuwe inzichten is het mogelijk om zaken te verwerken en een andere benadering te vinden voor bepaalde klachten.

Hoe werkt relatietherapie in Rotterdam?

Tijdens de behandeling zijn jullie steeds het beginpunt, de route én de bestemming. Zo lopen we geen enkel risico het einddoel uit het oog te verliezen. Mijn werkwijze is als volgt:

  • In een eerste gesprek onderzoeken we samen waaraan jullie willen werken. We bespreken de achtergronden van de problemen en komen zo tot een behandelplan op maat. Daarin staat beschreven wat we gaan doen, hoe lang en onder welke voorwaarden;
  • Naar aanleiding van dit opgestelde behandelplan beslissen jullie zelf of jullie verder willen gaan met de therapie;
  • Tijdens de therapie werken we aan de doelen uit het behandelplan. Deze doelen worden regelmatig besproken en, indien nodig, bijgesteld;
  • De sessies zijn een begin. Tussendoor werken jullie samen aan het eigenlijke proces: de toepassing in het dagelijks leven.

Vanzelfsprekend mogen jullie rekenen op volledige bescherming van je privacy. Heb je nog vragen over mijn werkwijze? Laat je nummer achter en ik bel je zo snel mogelijk terug!

Voetstappen van twee partners op het strand

Tot de kern van het probleem komen

Als relatietherapeut in Rotterdam is relatietherapie één van mijn specialisaties. Tijdens de therapie zet ik niet jullie problemen centraal, maar juist jullie als mensen. Ik werk integratief, waarbij we niet uitgaan van specifieke problemen of gebeurtenissen, maar van personen. Door middel van intensieve gesprekken en praktische oefeningen zorgen we er voor dat jullie tot de kern van jullie probleem komen en een oplossing vinden. Therapie van der Heul staat voor jullie klaar.

Dankzij mijn integratieve werkwijze en persoonlijke benadering komen we tot de kern van jullie relatieproblemen.

Wat betekent dat, integratief werken?

Als er problemen in een relatie spelen, zijn dat problemen die tussen twee personen spelen. Dat betekent dat therapie op de persoon gericht moet zijn en niet een klacht zelf. Zouden we op de klacht zelf gefocust zijn, dan zou de therapie van een specifieke oorzaak of aanpak uitgaan. Door allereerst naar de persoon te kijken kunnen diverse vormen van therapie in een plan geïntegreerd worden. Deze inzichten verstreken elkaar, waardoor we makkelijker tot de kern van het probleem komen.

Relatietherapie met een persoonlijke benadering

Therapie van der Heul staat klaar om jullie te helpen. Er is zelden een wachtlijst voor zowel intake als behandeling, waardoor we snel aan de slag kunnen met het werken aan jullie toekomst. Door de kleinschaligheid van mijn praktijk is er altijd een persoonlijke benadering gegarandeerd. Bij mij staat de mens centraal.

Doordat we ons alleen richten op het kernprobleem, is de relatietherapie in Rotterdam vaak van korte duur, meestal 5 tot 10 sessies. Indien jullie aanvullend verzekerd zijn, wordt de therapie door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed. Maak nu een afspraak voor een kennismaking!

Rust door relatietherapie zoals golven in de zee

Mijn uitgangspunten bij relatietherapie

 • Beweging is goed. Door middel van relatietherapie kunnen jullie je loswrikken van problemen en weer verder met elkaar.
 • Heel de mens. Met mijn integratieve werkwijze bekijk ik jullie situatie vanuit verschillende invalshoeken.
 • Jij staat centraal. Daarom hanteer ik als relatiecoach Rotterdam een persoonlijke benadering.
 • Kortdurend. Want ik wil jullie daadwerkelijk helpen en probeer de sessies daarom zo effectief mogelijk in te richten.

 

Relatietherapie in Rotterdam bij Therapie van der Heul

 • Geen wachtlijsten, voor zowel de intake als de behandeling niet;
 • Zeer persoonlijk contact door kleinschaligheid;
 • Ervaren en goede psychotherapeut vlakbij Rotterdam;
 • Groei en acceptatie van jouw persoonlijkheid;
 • (her)Ontdek en ontwikkel je eigen krachten.

 

Meer informatie nodig? Neem contact op!

Wil je vrijblijvend meer informatie over relatietherapie in Rotterdam? Neem dan contact met me op! Heb je andere psychische en/of lichamelijke klachten? Ook dan kun je terecht bij mij als relatietherapeut Rotterdam, Therapie van der Heul. Welke behandeling we ook kiezen, alles is erop gericht dat je daarna verder kunt. Jullie relatiecoach Rotterdam staat voor jullie klaar!

Je kunt je vraag stellen via het formulier op mijn website, telefonisch via 06 – 450 79 390 of via e-mail. Direct een afspraak maken is natuurlijk ook mogelijk! Naast relatietherapie biedt ik ook Slachtofferhulp in Rotterdam & Psychotherapie in Rotterdam aan.

Wanneer relatietherapie?

Relatietherapie is nuttig wanneer een relatie onder druk staat of wanneer er communicatieproblemen zijn. Relatietherapie kan ook ingezet worden wanneer er een gebrek aan intimiteit ervaren wordt. Verder kan therapie ook helpen bij het omgaan met verschillen in persoonlijkheid en achtergrond of bij het werken aan individuele problemen die de relatie beïnvloeden. Overweeg relatietherapie als jullie beiden gemotiveerd zijn om aan de relatie te werken en openstaan voor verandering.

Waarom relatietherapie?

Relatietherapie helpt om de communicatie te verbeteren, conflicten op te lossen, het begrip tussen partners te vergroten en de intimiteit te versterken. Het kan ook helpen bij het ontdekken van onderliggende problemen en het ontwikkelen van vaardigheden om met stress en uitdagingen om te gaan. Door middel van relatietherapie kunnen partners leren hoe ze hun relatie gezond en gelukkig kunnen houden.

Wanneer helpt relatietherapie?

Relatietherapie helpt wanneer beide partners bereid zijn om aan de relatie te werken. Therapie is effectief bij het verbeteren van communicatie, het oplossen van conflicten, het vergroten van begrip en empathie tussen partners, en het versterken van de band en intimiteit. Relatietherapie kan ook helpen bij het omgaan met individuele problemen die de relatie beïnvloeden en het ontwikkelen van vaardigheden om gezonde en bevredigende relaties te onderhouden.

Wat is relatietherapie?

Relatietherapie is een vorm van therapie die gericht is op het verbeteren van de relatie tussen partners. Het omvat meestal gesprekken tussen de partners en een getrainde therapeut om de communicatie te verbeteren, conflicten op te lossen en de intimiteit te vergroten. De therapie kan zich richten op het aanpakken van individuele problemen die de relatie beïnvloeden, zoals depressie of angst, en het ontwikkelen van vaardigheden om met stress en uitdagingen om te gaan. Relatietherapie is bedoeld om partners te helpen hun relatie gezond te houden.