Relatietherapie in Rotterdam

Zijn jij en jou partner toe aan relatietherapie in Rotterdam? Ik ben Machteld van der Heul, een therapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van diverse psychosociale klachten. Als relatietherapeut bied ik therapie aan voor stellen in regio Rotterdam die met problemen in hun relatie kampen.

Hoe werkt relatietherapie in Rotterdam?

Tijdens de behandeling zijn jullie steeds het beginpunt, de route én de bestemming. Zo lopen we geen enkel risico het einddoel uit het oog te verliezen. Mijn werkwijze is als volgt:

  • In een eerste gesprek onderzoeken we samen waaraan jullie willen werken. We bespreken de achtergronden van de problemen en komen zo tot een behandelplan op maat. Daarin staat beschreven wat we gaan doen, hoe lang en onder welke voorwaarden;
  • Naar aanleiding van dit opgestelde behandelplan beslissen jullie zelf of jullie verder willen gaan met de therapie;
  • Tijdens de therapie werken we aan de doelen uit het behandelplan. Deze doelen worden regelmatig besproken en, indien nodig, bijgesteld;
  • De sessies zijn een begin. Tussendoor werken jullie samen aan het eigenlijke proces: de toepassing in het dagelijks leven.

Vanzelfsprekend mogen jullie rekenen op volledige bescherming van je privacy. Heb je nog vragen over mijn werkwijze? Laat je nummer achter en ik bel je zo snel mogelijk terug!

Voetstappen van twee partners op het strand

Tot de kern van het probleem komen

Als relatietherapeut is relatietherapie in Rotterdam een van mijn specialisaties. Tijdens de therapie zet ik niet jullie problemen centraal, maar juist jullie als mensen. Ik werk integratief, waarbij we niet uitgaan van specifieke problemen of gebeurtenissen, maar van personen. Doormiddel van intensieve gesprekken en praktische oefeningen zorgen we er voor dat jullie tot de kern van jullie probleem komen en een oplossing vinden. Therapie van der Heul staat voor jullie klaar.

Dankzij mijn integratieve werkwijze en persoonlijke benadering komen we tot de kern van jullie relatieproblemen.

Wat betekent dat, integratief werken?

Als er problemen in een relatie spelen, zijn dat problemen die tussen twee personen spelen. Dat betekent dat therapie op de persoon gericht moet zijn en niet een klacht zelf. Zouden we op de klacht zelf gefocust zijn, dan zou de therapie van een specifieke oorzaak of aanpak uitgaan. Door allereerst naar de persoon te kijken kunnen diverse vormen van therapie in een plan geïntegreerd worden. Deze inzichten verstreken elkaar, waardoor we makkelijker tot de kern van het probleem komen.

Dankzij mijn integratieve werkwijze en persoonlijke benadering komen we tot de kern van jullie relatieproblemen.

Relatietherapie met een persoonlijke benadering

Therapie van der Heul helpt ook jullie graag verder. Ik heb zelden een wachtlijst, voor intake noch behandeling. We kunnen dus snel beginnen met werken aan jullie toekomst. Door de kleinschaligheid is een persoonlijke benadering gegarandeerd. Zoals gezegd: jullie als mensen staan centraal.

En omdat we echt alleen het kernprobleem aanpakken, is de therapie vaak van korte duur (5 tot 10 sessies). Zijn jullie aanvullend verzekerd? Dan wordt de therapie door de meeste zorgverzekeraars deels vergoed. Maak direct een afspraak voor kennismaking!

Rust door relatietherapie zoals golven in de zee

Mijn uitgangspunten bij relatietherapie

   • Beweging is goed. Door middel van relatietherapie kunnen jullie je loswrikken van problemen en weer verder met elkaar.
   • Heel de mens. Met mijn integratieve werkwijze bekijk ik jullie situatie vanuit verschillende invalshoeken.
   • Jij staat centraal. Daarom hanteer ik als relatiecoach een persoonlijke benadering.
   • Kortdurend. Want ik wil jullie daadwerkelijk helpen en probeer de sessies daarom zo effectief mogelijk in te richten.

Meer informatie? Neem contact op!

Wil je vrijblijvend meer informatie over relatietherapie in Rotterdam? Neem dan contact met me op! Heb je andere psychische en/of lichamelijke klachten? Ook dan kun je terecht bij Therapie van der Heul. Welke behandeling we ook kiezen, alles is erop gericht dat je daarna verder kunt, onderweg naar je zelf.

Je kunt je vraag stellen via het formulier op mijn website, of telefonisch via TELNR. Direct een afspraak maken is natuurlijk ook mogelijk!

Rustgevende bamboo