Relatietherapie in Rotterdam

Zijn jij en jou partner toe aan relatietherapie in Rotterdam? Ik ben Machteld van der Heul, een therapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van diverse psychosociale klachten. Als relatietherapeut bied ik therapie aan voor stellen in regio Rotterdam die met problemen in hun relatie kampen.

Bij mij krijgen jullie als stel altijd een persoonlijke aanpak en therapie op maat. Er bestaan namelijk zeer veel verschillende vormen van therapie, maar dit wil niet zeggen dat dezelfde therapie goed is voor iedereen. Ik help met het vinden van de oorzaak van de problemen, zodat jullie nieuwe inzichten krijgen. Op basis van deze nieuwe inzichten kunnen dingen verwerkt worden, en kan er een andere manier worden gevonden om om te gaan met bepaalde klachten.

Hoe werkt relatietherapie in Rotterdam?

Tijdens de behandeling zijn jullie steeds het beginpunt, de route én de bestemming. Zo lopen we geen enkel risico het einddoel uit het oog te verliezen. Mijn werkwijze is als volgt:

  • In een eerste gesprek onderzoeken we samen waaraan jullie willen werken. We bespreken de achtergronden van de problemen en komen zo tot een behandelplan op maat. Daarin staat beschreven wat we gaan doen, hoe lang en onder welke voorwaarden;
  • Naar aanleiding van dit opgestelde behandelplan beslissen jullie zelf of jullie verder willen gaan met de therapie;
  • Tijdens de therapie werken we aan de doelen uit het behandelplan. Deze doelen worden regelmatig besproken en, indien nodig, bijgesteld;
  • De sessies zijn een begin. Tussendoor werken jullie samen aan het eigenlijke proces: de toepassing in het dagelijks leven.

Vanzelfsprekend mogen jullie rekenen op volledige bescherming van je privacy. Heb je nog vragen over mijn werkwijze? Laat je nummer achter en ik bel je zo snel mogelijk terug!

Voetstappen van twee partners op het strand

Tot de kern van het probleem komen

Als relatietherapeut is relatietherapie in Rotterdam een van mijn specialisaties. Tijdens de therapie zet ik niet jullie problemen centraal, maar juist jullie als mensen. Ik werk integratief, waarbij we niet uitgaan van specifieke problemen of gebeurtenissen, maar van personen. Doormiddel van intensieve gesprekken en praktische oefeningen zorgen we er voor dat jullie tot de kern van jullie probleem komen en een oplossing vinden. Therapie van der Heul staat voor jullie klaar.

Dankzij mijn integratieve werkwijze en persoonlijke benadering komen we tot de kern van jullie relatieproblemen.

Wat betekent dat, integratief werken?

Als er problemen in een relatie spelen, zijn dat problemen die tussen twee personen spelen. Dat betekent dat therapie op de persoon gericht moet zijn en niet een klacht zelf. Zouden we op de klacht zelf gefocust zijn, dan zou de therapie van een specifieke oorzaak of aanpak uitgaan. Door allereerst naar de persoon te kijken kunnen diverse vormen van therapie in een plan geïntegreerd worden. Deze inzichten verstreken elkaar, waardoor we makkelijker tot de kern van het probleem komen.

Relatietherapie met een persoonlijke benadering

Therapie van der Heul helpt ook jullie graag verder. Ik heb zelden een wachtlijst, voor intake noch behandeling. We kunnen dus snel beginnen met werken aan jullie toekomst. Door de kleinschaligheid is een persoonlijke benadering gegarandeerd. Zoals gezegd: jullie als mensen staan centraal.

En omdat we echt alleen het kernprobleem aanpakken, is de therapie vaak van korte duur (5 tot 10 sessies). Zijn jullie aanvullend verzekerd? Dan wordt de therapie door de meeste zorgverzekeraars deels vergoed. Maak direct een afspraak voor kennismaking!

Rust door relatietherapie zoals golven in de zee

Mijn uitgangspunten bij relatietherapie

 • Beweging is goed. Door middel van relatietherapie kunnen jullie je loswrikken van problemen en weer verder met elkaar.
 • Heel de mens. Met mijn integratieve werkwijze bekijk ik jullie situatie vanuit verschillende invalshoeken.
 • Jij staat centraal. Daarom hanteer ik als relatiecoach een persoonlijke benadering.
 • Kortdurend. Want ik wil jullie daadwerkelijk helpen en probeer de sessies daarom zo effectief mogelijk in te richten.

Relatietherapie in Rotterdam bij Therapie van der Heul

 • Geen wachtlijsten, voor zowel de intake als de behandeling niet;
 • Zeer persoonlijk contact door kleinschaligheid;
 • Ervaren en goede psychotherapeut vlakbij Rotterdam;
 • Groei en acceptatie van jouw persoonlijkheid;
 • (her)Ontdek en ontwikkel je eigen krachten.

Meer informatie? Neem contact op!

Wil je vrijblijvend meer informatie over relatietherapie in Rotterdam? Neem dan contact met me op! Heb je andere psychische en/of lichamelijke klachten? Ook dan kun je terecht bij Therapie van der Heul. Welke behandeling we ook kiezen, alles is erop gericht dat je daarna verder kunt, onderweg naar je zelf.

Je kunt je vraag stellen via het formulier op mijn website, telefonisch via 06 – 450 79 390 of via e-mail. Direct een afspraak maken is natuurlijk ook mogelijk! Naast relatietherapie biedt ik ook Slachtofferhulp in Rotterdam & Psychotherapie in Rotterdam aan.

Hoe zinvol is relatietherapie?

Relatietherapie is zeker zinvol voor stellen die worstelen met relatieproblemen. Jullie krijgen inzicht in de negatieve patronen die doorbreken moeten worden, plus wat ieder zijn of haar eigen aandeel daarin is. Uit Europees onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van de koppels, die relatietherapie hebben gevolgd, tevreden is over het effect van de relatietherapie op hun relatie.

Wat is een goede relatietherapie?

Goede relatietherapie staat of valt met een goede relatietherapeut als gespreksleider. Een goede relatietherapeut moet tijdens relatietherapie de ingewikkelde dynamiek tussen de twee partners kunnen zien. De therapeut moet kunnen omgaan met meervoudige partijdigheid. Een koppel geeft elkaar vaak de schuld van de problemen, ze proberen de therapeut te overtuigen van hun gelijk.

Hoe gaat relatietherapie in zijn werk?

Bij Therapie van der Heul in Rotterdam bestaat relatietherapie doorgaans uit meerdere sessies. In het eerste gesprek worden de problemen en de achtergrond daarvan besproken. Daarop wordt een behandelplan opgesteld, dat gedurende de vervolgsessies doorlopen zal worden. Als relatietherapeut maak ik onder meer gebruik van psychotherapie en integratieve behandelingen.

Kun je relatietherapie vergoed krijgen?

De kosten voor relatietherapie kunnen worden vergoed als jullie over een aanvullende verzekering beschikken. In dat geval worden de kosten door veel zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed. Zorg dat je dit goed bij je zorgverzekeraar gecontroleerd hebt.