Relatietherapie nabij Vlaardingen

Zijn jij en jouw partner toe aan relatietherapie dichtbij Vlaardingen? Ik ben Machteld van der Heul, gespecialiseerd in het behandelen van diverse psychosociale klachten. Een van mijn specialisaties is relatietherapie. Tijdens de therapie zet ik niet jullie problemen centraal, maar juist jullie als mensen. Ik geloof namelijk in integratief werken, waarbij men niet uitgaat van specifieke problemen of gebeurtenissen, maar van personen. Doormiddel van intensieve gesprekken en praktische oefeningen zorgen we er voor dat jullie tot de kern van jullie probleem komen en een oplossing vinden. Want Therapie van der Heul staat voor jullie klaar.

Onze werkwijze

Tijdens de behandeling zijn jullie steeds het beginpunt, de route én de bestemming. Zo lopen we geen enkel risico het einddoel uit het oog te verliezen. Mijn werkwijze is als volgt:

  1. In een eerste gesprek onderzoeken we samen waaraan jullie willen werken. We bespreken de achtergronden van de problemen en komen zo tot een behandelplan op maat. Daarin staat beschreven wat we gaan doen, hoe lang en onder welke voorwaarden;
  2. Naar aanleiding van dit opgestelde behandelplan beslissen jullie zelf of jullie verder willen gaan met de therapie;
  3. Tijdens de therapie werken we aan de doelen uit het behandelplan. Deze doelen worden regelmatig besproken en, indien nodig, bijgesteld;
  4. De sessies zijn een begin. Tussendoor werken jullie samen aan het eigenlijke proces: de toepassing in het dagelijks leven.

Vanzelfsprekend mogen jullie rekenen op volledige bescherming van je privacy. Heb je nog vragen over onze werkwijze? Laat je nummer achter en ik bel je zo snel mogelijk terug!

Over Therapie van der Heul

Therapie van der Heul helpt ook jullie graag verder met relatietherapie in de buurt van Vlaardingen. Ik heb geen wachtlijst, voor zowel intake als behandeling niet. We kunnen dus snel beginnen met werken aan jullie toekomst. Door de kleinschaligheid is een persoonlijke benadering gegarandeerd. Zoals gezegd: jullie als mensen staan centraal. En omdat we echt alleen het kernprobleem aanpakken, is de therapie vaak van korte duur (5 tot 15 sessies). Zijn jullie aanvullend verzekerd? Dan wordt de therapie door de meeste zorgverzekeraars deels vergoed. Maak vandaag nog een afspraak voor kennismaking!

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Wil je vrijblijvend meer informatie over relatietherapie nabij Vlaardingen? Neem dan contact met me op! Heb je andere psychische en/of lichamelijke klachten? Ook dan kun je terecht bij Therapie van der Heul. Welke behandeling we ook kiezen, alles is erop gericht dat je daarna verder kunt, onderweg naar je zelf.

Wat is relatietherapie en hoe werkt het?

Relatietherapie is een vorm van therapie die gericht is op het verbeteren van de communicatie, het oplossen van conflicten en het versterken van de band tussen partners. Het biedt een veilige omgeving waarin stellen samen met een therapeut kunnen werken aan het verbeteren van hun relatie door middel van gesprekken en oefeningen.

Voor wie is relatietherapie geschikt?

Relatietherapie is geschikt voor stellen die problemen ervaren in hun relatie, zoals communicatieproblemen, conflicten, ontrouw, verlies van verbondenheid of andere moeilijkheden. Het kan ook preventief worden ingezet om problemen te voorkomen en de relatie te versterken.

Wat kan ik verwachten tijdens relatietherapie in Vlaardingen?

Tijdens relatietherapie in Vlaardingen zullen jij en je partner samen met een ervaren therapeut werken aan het identificeren van de problemen binnen jullie relatie en het vinden van constructieve manieren om hiermee om te gaan. Dit kan onder andere door middel van gesprekken, oefeningen en huiswerkopdrachten die gericht zijn op het verbeteren van de communicatie en het begrip voor elkaar.

Hoe lang duurt een relatietherapie en hoeveel sessies zijn er nodig?

De duur van relatietherapie kan variëren afhankelijk van de aard en de ernst van de problemen binnen de relatie, evenals de bereidheid van beide partners om aan de relatie te werken. Gemiddeld zijn er tussen de 8 en 20 sessies nodig om significante verbetering te zien, maar dit kan per situatie verschillen. De therapeut zal samen met jullie een behandelplan opstellen dat aansluit bij jullie specifieke behoeften en doelen.