Hulp bij depressie

Iedereen komt wel eens in een situatie terecht of krijgt te maken met problemen waarvan het erg lastig is hier zelf uit te komen. Hulp doormiddel van psychotherapie kan hier dan bij helpen. Voelt u zich de laatste tijd door een bepaalde gebeurtenis of probleem erg ongelukkig en duiden deze gevoelens op een depressie? Dan kunt u voor hulp bij depressie terecht bij Therapie Van der Heul.

Hulp bij depressie bij Van der Heul

Bij Therapie van der Heul geloven we dat klachten niet op zichzelf staan. Alles staat met elkaar in verbinding: lichaam, geest, sociale omgeving, opvoeding, levensovertuiging en bijvoorbeeld cultuur. Daarom geloven wij ook dat deze samen zorgen voor het ontstaan, het voortbestaan, maar ook het oplossen van je klachten. Wanneer je bij ons in therapie gaat voor hulp bij depressie werken we vanuit jouw innerlijke kracht: jij staat centraal én jij hebt de innerlijke kracht en hulpbronnen ter beschikking die nodig zijn om je weer prettig te voelen. Bij Therapie Van der Heul helpen wij je deze innerlijke kracht terug te vinden, wanneer je deze gedurende de jaren wellicht bent kwijtgeraakt.

Werkwijze Therapie Van der Heul

In onze praktijk werken wij volgens een standaard werkwijze waarin wij binnen de hulp bij depressie samen toewerken aan de oplossing van jouw probleem. Onze werkwijze verloopt als volgt:

  • In het eerste gesprek onderzoeken we samen waaraan je wilt werken. We verkennen je klacht en gaan in op de achtergronden en verwante verschijnselen.
  • Aan de hand hiervan stellen we een behandelplan op waarin staat beschreven wat we gaan doen, hoe lang en onder welke voorwaarden. Hierna kun je zelf geheel beslissen of je de therapie wilt voortzetten.
  • Gedurende therapie werken we vanzelfsprekend aan de doelen die in het behandelplan s taan omschrijven. Deze doelen bespreken we regelmatig en naar aanleiding daarvan kunnen we ze bijstellen wanneer dat nodig is.
  • De therapeutische sessies zijn de start van de oplossing, maar buiten deze sessies werk je zelf aan het proces: het toepassen van de in de therapie besproken punten in je dagelijkse leven.

Je kunt uiteraard rekenen op volledige bescherming van je privacy.

Maak een afspraak

Heb je behoefte aan hulp bij depressie? Neem dan contact op met praktijk Therapie Van der Heul via het contactformulier of bel op werkdagen tussen 09.00 – 21.000 naar 06 – 45 07 9390 om een afspraak te maken.