Psychotherapie Schiedam vanuit mijn praktijk

Soms loop je tegen een probleem aan waar je zelf moeilijk uitkomt. Heb je bijvoorbeeld weleens last van heftige angstgevoelens? Kamp je met depressie? Worstel je al jaren met een onverwerkte traumatische gebeurtenis of herinnering? Of heb je problemen in contact leggen met anderen? Dan ben je bij Therapie Van der Heul aan het goede adres. Ik bied jou passende hulp, namelijk psychotherapie vanuit mijn praktijk in Schiedam.

Als je klachten of vragen hebt waar je even niet meer alleen uitkomt, ben je van harte welkom in mijn praktijk.

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak gerust contact op. Ik ben telefonisch bereikbaar via: 06 450 793 90.

Therapie bij psychische problemen

Therapie van der Heul is gespecialiseerd in het behandelen van diverse psychische klachten. Bij de behandeling stel ik jou centraal, en niet je klacht. Dit is een van de werkwijzen die ik al jaren gebruik met veel succes. Door middel van intensieve gesprekken en praktische oefeningen zorgen we er samen voor dat jij snel weer vooruit kunt in je leven. Dat is namelijk het doel dat wij samen stellen.

Erkende psychotherapeut

Dus ben je op zoek naar goede psychotherapie in Schiedam? Therapie van der Heul helpt jou graag verder. Ik ben een erkende therapeut en hebben de certificaten die hiervoor nodig zijn. Bel gerust voor meer informatie over psychotherapie en/of je klachten.

Werkwijze van psychotherapie

Tijdens de psychotherapie behandeling in Schiedam ben jij het beginpunt, de route én de bestemming. Zo lopen we geen enkel risico het einddoel uit het oog te verliezen. Een goede werkwijze is hierbij erg belangrijk. Ik vind het ook erg belangrijk om mijn werkwijze duidelijk te maken voor iedereen, op een heldere manier. Mijn werkwijze is als volgt:

  • In een eerste gesprek onderzoeken we samen waaraan jij wil werken. We bespreken de achtergronden van de problemen en komen zo tot een behandelplan op maat. Daarin staat beschreven wat we gaan doen, hoe lang en onder welke voorwaarden;
  • Naar aanleiding van dit opgestelde behandelplan beslis je zelf of je verder wil gaan met de therapie;
  • Tijdens de therapie werken we aan de doelen uit het behandelplan. Deze doelen worden regelmatig besproken en, indien nodig, bijgesteld;
  • De sessies zijn een begin. Tussendoor werk je aan het eigenlijke proces: de toepassing in het dagelijks leven.

Vanzelfsprekend mag je rekenen op volledige bescherming van jouw privacy. Heb je nog vragen over mijn werkwijze? Dan kan je natuurlijk een vraag achterlaten in het contactformulier, of je nummer achterlaten zodat ik je kan terugbellen!

Integratieve psychotherapie

Wereldwijd worden diverse psychotherapie technieken toegepast om mensen te helpen van vervelende gedachten af te komen. Denk aan EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Binnen mijn praktijk pas ik echter integratieve psychotherapie toe. Dat houdt in dat ik mijn aanpak aanpas aan jou als persoon.

Psychotherapie is een weg uit een stormachtige situatie.

Wordt de therapie vergoed?

Als jij aanvullend verzekerd bent, wordt de therapie door de meeste zorgverzekeraars deels vergoed. Informeer daarom goed bij jouw zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Een verwijzing van je huisarts of een specialist is niet vereist. Aarzel niet, maak direct een afspraak voor kennismaking.

Direct beginnen met de behandeling

Therapie van der Heul helpt ook jou graag verder. Ik heb doorgaans geen wachtlijst, voor zowel intake als behandeling niet. We kunnen dus snel beginnen met werken aan je toekomst. Door de kleinschaligheid is een persoonlijke benadering gegarandeerd. Zoals gezegd: jij als mens staat centraal. En omdat we echt alleen het kernprobleem aanpakken, is de therapie vaak van korte duur (5 tot 15 sessies).

Zet die eerste stap

Hoe pijnlijk of confronterend jou problemen ook zijn, ik ben er van overtuigd dat we samen een passende oplossing gaan vinden. Wees daarom niet bang om de stap te zetten naar therapie. Kies daarom voor psychotherapie van Therapie Van der Heul en kom een grote stap dichterbij jezelf. Wij hopen jou snel te zien voor een kennismaking voor psychotherapie in Schiedam.

Maak vandaag nog een afspraak voor psychotherapie

Ben je ook op een punt in je leven gekomen dat je weer vooruit wil? Wil je middels een psychotherapeutische behandeling leren hoe je dingen anders kunt doen? Heel goed! Neem dan contact op met Therapie van der Heul. Ook voor vragen of advies kun je altijd bij me terecht.

Neem voor het maken van een afspraak telefonisch contact op via 06 450 793 90, stuur mij een e-mail of vul het contactformulier in.

Wat is psychotherapie en wat houdt het precies in?

Psychotherapie betreft de behandeling van psychische problemen door middel van gesprekken tussen een deskundige therapeut en de patiënt. Het doel is om de emotionele en mentale gezondheid te bevorderen door inzicht te verschaffen in gedachten, gevoelens en gedragingen, met als doel positieve veranderingen te bewerkstelligen. Er bestaan diverse vormen van psychotherapie, waaronder cognitieve gedragstherapie en psychoanalyse.

Hoe kan ik een geschikte psychotherapeut vinden en waar moet ik op letten bij de selectie?

Om een geschikte psychotherapeut te vinden, kun je beginnen met het vragen om aanbevelingen van huisartsen of vrienden. Let bij de selectie op hun kwalificaties, ervaring, specialisaties en of je je comfortabel voelt bij hen. Een goede therapeut zal ook openstaan voor vragen en een vertrouwensband opbouwen.

Worden psychotherapie kosten gedekt door mijn zorgverzekering?

Psychotherapiekosten kunnen gedeeltelijk of volledig worden gedekt door je zorgverzekering, afhankelijk van je polis en de aard van de therapie. Het is belangrijk om je verzekeringspolis te raadplegen, contact op te nemen met je verzekeraar en de dekking te verifiëren voordat je met therapie begint.

Welke soorten problemen of aandoeningen kunnen met behulp van psychotherapie worden behandeld?

Psychotherapie kan een breed scala aan problemen en aandoeningen behandelen, waaronder angststoornissen, depressie, trauma, verslavingen, eetstoornissen, relatieproblemen en persoonlijkheidsstoornissen. Het is effectief voor emotionele en mentale gezondheidsproblemen, evenals het verbeteren van levenskwaliteit en persoonlijke groei.