Psychotherapie dichtbij Rotterdam: jij staat centraal

Psychotherapie nabij Rotterdam nodig, omdat je veel stress ervaart? Of heb je weleens last van heftige angstgevoelens? Worstel je al jaren met een onverwerkte traumatische gebeurtenis? Of heb je problemen met contact leggen met anderen, of heb je moeite met het vinden van balans? Oftewel, loop je tegen een psychisch probleem aan dat je zelf moeilijk kunt oplossen? In dat geval biedt psychotherapie uitkomst.

Psychotherapie is een effectieve behandelmethode voor psychische klachten en problemen. Een psychotherapeut leert je (opnieuw) omgaan met moeilijke gebeurtenissen, gedachten en gevoelens, zodat jij je weer gelukkiger gaat voelen. Als psychotherapeut nabij Rotterdam bij mijn eigen praktijk Therapie van der Heul behandel ik – Machteld van der Heul – uiteenlopende psychische klachten en stoornissen. Ik sta geregistreerd in het BIG-register.

 

 

Maak kennis met psychotherapie nabij Rotterdam

Ik bied psychotherapie aan voor iedereen die in de omgeving van Rotterdam, Vlaardingen en Schiedam woont. Mijn krachten bij de ondersteuning liggen op diverse punten:

  • Geen wachtlijsten, voor zowel de intake als de behandeling niet;
  • Begin direct met werken aan je toekomst;
  • Zeer persoonlijke benadering door kleinschaligheid;
  • Groei en acceptatie van je persoonlijkheid;
  • (Her)ontdek en ontwikkel je eigen krachten;
  • Vijf tot vijftien sessies zijn vaak voldoende;
  • Meer dan tien jaar ervaring als psychotherapeut (BIG geregistreerd).

 

Psychotherapie nabij Rotterdam met therapeut Machteld van der HeulGespecialiseerde psychotherapeut nabij Rotterdam

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van verschillende psychische klachten. Denk hierbij aan depressie, angst, spanning, stress of mentale problemen. Bij de behandeling stel ik jou centraal, en niet je klacht. Ieder mens is kwetsbaar en kan geraakt worden door een moeilijk moment in het leven.

Door intensieve gesprekken en praktische oefeningen zorgen we er samen voor dat je snel weer vooruit kunt. Gemiddeld duurt een traject zo’n vijf tot vijftien behandelingen. Ben je op zoek naar psychotherapie in de buurt van Rotterdam? Ik help je graag verder!

Even voorstellen

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Machteld van der Heul en ik werk sinds 2011 in mijn eigen praktijk in Schiedam. Daarvoor heb ik jaren als woonbegeleider en later als teamleider in de sociale psychiatrie gewerkt. Mijn passie is samenwerken met mensen, zodat ze groei en acceptatie van hun persoonlijkheid ervaren.

Wat is mijn werkwijze?

Benieuwd naar hoe ik te werk ga als psychotherapeut nabij Rotterdam? Zoals gezegd sta jij in het volledige proces centraal. Samen onderzoeken we je belemmeringen. Er bestaan vele verschillende vormen en technieken van psychotherapie. In mijn praktijk in Schiedam pas ik integratieve psychotherapie toe. Dat betekent dat ik niet uitga van één oorzaak of kijk naar één aanpak. Ik kijk hoe jij als persoon bent. Vervolgens bespreken we samen welke aanpak het beste bij je situatie past.

Tijdens de behandelingen werken we aan specifiek gestelde doelen uit een zorgvuldig opgesteld behandelplan. Zo zorgen we ervoor dat je beter met je klachten om kunt gaan of dat de klachten zelfs helemaal verdwijnen.

Heb je vragen over mijn werkwijze? Stel ze gerust! Laat je telefoonnummer achter in het contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

Rust door psychotherapie zoals golven in de zee

 

 

 

 

 

Wordt psychotherapie nabij Rotterdam vergoed?

Voor het aanvragen van een gesprek is het niet noodzakelijk dat je een verwijzing van een huisarts of specialist hebt. Voor de sessies kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding. Daar heb je een aanvullende zorgverzekering voor nodig. Controleer bij je zorgverzekeraar of integratieve psychotherapie nabij Rotterdam onder je verzekering valt.

Slachtofferhulp en EMDR-therapie dichtbij Rotterdam

Ben je onlangs slachtoffer geworden van seksueel misbruik of getuige geweest van een schietpartij? Ik bied als therapeut nabij Rotterdam specialistische hulp aan bij deze psychische klachten. Deze type behandeling wordt ook wel slachtofferhulp genoemd. Heb je kortgeleden een traumatische gebeurtenis meegemaakt? Voor slachtofferhulp in de buurt van Rotterdam kun je bij mij terecht. Daarnaast bied ik EMDR-therapie in Rotterdam aan.

img

 

 

 

 

 

Relatieproblemen door psychische klachten?

Zitten je psychische klachten je relatie dwars? Denk dan eens na over relatietherapie in Rotterdam. Bij mij kunnen jullie een therapiesessie volgen. Dankzij intensieve gesprekken en praktische oefeningen komen jullie weer nader tot elkaar.

Meer weten? Neem contact op

Heb je het gevoel dat je geleefd wordt? Herken je het gevoel dat je stilstaat? Ben je op een punt in je leven gekomen dat je weer vooruit wil? Neem dan contact met mij op. Ook voor vragen of advies kun je bij me als therapeut nabij Rotterdam terecht. Neem telefonisch contact op door te bellen naar 06-45079390.

Hoe pijnlijk of confronterend je problemen ook zijn, ik ben ervan overtuigd dat we samen een passende oplossing gaan vinden. Kies daarom voor psychotherapie nabij Rotterdam en kom een stap dichterbij jezelf.

 

Wat is psychotherapie?

Psychotherapie is een vorm van therapie die zich richt op de behandeling van diverse psychische klachten. Denk daarbij aan angstgevoelens, trauma’s of depressieve gevoelens. De behandeling geschiedt met intensieve gesprekken en praktische oefeningen. Psychotherapie zorgt voor een uitweg uit stormachtige situaties in je hoofd.

Hoe werkt psychotherapie?

Psychotherapie bestaat uit diverse sessies, waarbij de eerste in het teken staat van een kennismaking. Daarbij wordt eveneens een behandelplan opgesteld. De vervolgsessies staan in het teken van dit behandelplan doorlopen. Ook krijg je oefeningen voor thuis mee. Daarbij maken we gebruik van integratieve behandelmethoden.

Wordt psychotherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Indien je over een aanvullende zorgverzekering beschikt, kom je in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding door je verzekeraar. Controleer dit voor de zekerheid goed na bij je zorgverzekeraar of dit ook voor jou geldt. Zie verder de geldende tarieven op de website.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt online via het contactformulier op de website een afspraak maken, of door te bellen naar 06-45079390. Er is geen verwijzing vanuit een huisarts of specialist nodig. Contact opnemen is altijd vrijblijvend.