Psychotherapie dichtbij Rotterdam: jij staat centraal

Psychotherapie nabij Rotterdam nodig, omdat je veel stress ervaart? Of heb je weleens last van heftige angstgevoelens? Worstel je al jaren met een onverwerkte traumatische gebeurtenis? Of heb je problemen met contact leggen met anderen, of heb je moeite met het vinden van balans? Loop je tegen een probleem aan dat je zelf moeilijk kunt oplossen? In dat geval biedt psychotherapie nabij Rotterdam uitkomst. Therapie van der Heul leert je (opnieuw) omgaan met moeilijke gebeurtenissen, gedachten en gevoelens, zodat jij je weer gelukkiger gaat voelen.

Rustgevende bamboo

 

Geen wachtlijst voor mijn psychotherapie te Rotterdam

Ik geef psychotherapie voor iedereen die in de omgeving van Rotterdam en Schiedam woont. Mijn krachten bij de ondersteuning liggen op diverse punten:

  • Geen wachtlijsten, voor zowel de intake als de behandeling niet;
  • Begin direct met het werken aan jouw toekomst;
  • Zeer persoonlijk contact door kleinschaligheid;
  • Groei en acceptatie van jouw persoonlijkheid;
  • (her)Ontdek en ontwikkel je eigen krachten.

 

Psychotherapie in Rotterdam bij therapie van der Heul

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van diverse psychische klachten. Denk hierbij aan depressie, angst, spanning, stress of mentale problemen. Bij de behandeling stel ik jou centraal, en niet je klacht. Ieder mens is kwetsbaar en kan geraakt worden door een moeilijk moment in het leven. Door intensieve gesprekken en praktische oefeningen zorgen we er samen voor dat jij snel weer vooruit kunt. Gemiddeld duurt een traject zo’n 5 tot 15 behandelingen. Dus ben je op zoek naar goede psychotherapie in de buurt van Rotterdam? Ik help jou graag verder.

Even voorstellen

maakIk zal me eerst even voorstellen. Ik ben Machteld van der Heul en ik werk sinds 2011 in mijn praktijk in Schiedam. Daarvoor heb ik jaren als woonbegeleider en later als teamleider in de sociale psychiatrie gewerkt. Mijn passie is samenwerken met mensen zodat ze groei en acceptatie van hun persoonlijkheid ervaren.

 

Belemmeringen onderzoeken

Benieuwd hoe ik te werk ga? Zoals gezegd sta jij in het volledige proces centraal. Samen onderzoeken we jouw belemmeringen. Zo pas ik integratieve psychotherapie toe. Dat betekent dat ik niet kijk naar één oorzaak of aanpak. Ik kijk naar hoe jij als persoon bent. Vervolgens wordt bepaald welke aanpak het beste bij jouw situatie past. Tijdens de behandelingen werken we aan specifiek gestelde doelen uit een zorgvuldig opgesteld behandelplan. Zo zorgen we er voor dat je beter met je klachten om kunt gaan of dat de klachten zelfs helemaal verdwijnen.

Vragen over mijn werkwijze? Laat je nummer achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!
Integratieve psychotherapie

Er bestaan vele verschillende vormen en technieken van psychotherapie. In mijn praktijk in Schiedam pas ik integratieve psychotherapie toe. Dat betekent dat ik niet uitga van één oorzaak of aanpak. Ik kijk hoe jij als persoon bent en bepaal vervolgens welke aanpak in jouw situatie het meest geschikt is.

Rust door psychotherapie zoals golven in de zee

 

Geen wachtlijsten en persoonlijk contact

Waarom psychotherapie bij Therapie van der Heul nabij Rotterdam? Jij staat centraal! Mijn krachten bij de ondersteuning liggen op diverse punten:

  • Geen wachtlijsten, voor zowel intake als behandeling;
  • Zeer persoonlijk benadering door kleinschaligheid;
  • Bij mij ben jij het beginpunt, de route én de bestemming van het proces;
  • We werken alleen aan klachten die nu spelen en graven niet onnodig in het verleden. Vijf tot vijftien sessies zijn daardoor doorgaans voldoende;
  • Meer dan 10 jaar ervaring!

 

Wordt psychotherapie in Rotterdam vergoed?

Voor het aanvragen van een gesprek is het niet noodzakelijk dat je een verwijzing van een huisarts of specialist hebt. Voor de sessies kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding. Daar heb je een aanvullende verzekering voor nodig. Check bij je zorgverzekeraar even of integratieve psychotherapie onder jouw verzekering valt.

Slachtofferhulp en EMDR therapie dichtbij Rotterdam

Ben jij onlangs slachtoffer geworden van seksueel misbruik of getuige geweest van een schietpartij? Ik bied specialistische hulp bij deze psychische klachten. Deze soort behandeling wordt ook wel slachtofferhulp genoemd. Heb jij onlangs een traumatische gebeurtenis meegemaakt? Voor goede slachtofferhulp vlakbij Rotterdam kun je bij mij terecht. Daarnaast biedt ik ook nog EMDR-therapie in Rotterdam aan.

img

 

Relatieproblemen door psychische klachten?

Zitten jouw psychische klachten jouw relatie dwars? Denk dan eens na over relatietherapie in Rotterdam. Bij mij kunnen jullie een therapie sessie volgen. Dankzij intensieve gesprekken en praktische oefeningen komen jullie weer nader tot elkaar.

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Heb je het gevoel dat je geleefd wordt? Herken je het gevoel dat je stilstaat? Ben je op een punt in je leven gekomen dat je weer vooruit wil? Neem dan contact op. Ook voor vragen of advies kun je bij me terecht. Hoe pijnlijk of confronterend jouw problemen ook zijn, ik ben er van overtuigd dat we samen een passende oplossing gaan vinden. Kies daarom voor psychotherapie nabij Rotterdam en kom een grote stap dichterbij jezelf.

Of neem telefonisch contact op door te bellen naar 06-45079390.

Ook voor vragen of advies kun je bij mij terecht. Hoe pijnlijk of confronterend jouw problemen ook zijn. Ik ben er van overtuigd dat we samen voor jouw unieke persoon een passende oplossing gaan vinden.

 

Wat is psychotherapie?

Psychotherapie is een vorm van therapie die zich richt op de behandeling van diverse psychische klachten. Denk daarbij aan angstgevoelens, trauma’s of depressieve gevoelens. De behandeling geschiedt door middel van intensieve gesprekken en praktische oefeningen. Psychotherapie zorgt voor een uitweg uit stormachtige situaties in je hoofd.

Hoe werkt psychotherapie?

Psychotherapie bestaat uit diverse sessies, waarbij de eerste in het teken staat van een kennismaking. Daarbij wordt eveneens een behandelplan opgesteld. De vervolgsessies staan in het teken van dit behandelplan doorlopen. Ook krijg je oefeningen voor thuis mee. Daarbij maak ik gebruik van integratieve behandelmethoden.

Wordt psychotherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Indien je over een aanvullende zorgverzekering beschikt kom je in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding door je verzekeraar. Check dit voor de zekerheid goed na bij je verzekeraar of dit ook voor jou geldt. Zie de tarieven op onze website.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt online via het contactformulier op de website een afspraak maken, of door te bellen naar 06-45079390. Er is geen verwijzing vanuit een huisarts of specialist nodig. Contact opnemen is altijd vrijblijvend.