Psychotherapie nabij Rotterdam: jij staat centraal

Ben je op zoek naar psychotherapie dichtbij Rotterdam? Mijn naam is Machteld van der Heul en ik wil jou graag helpen! Mijn praktijk genaamd Therapie van der Heul is gevestigd in Schiedam. Tijdens psychotherapie vind ik het belangrijk dat jij centraal staat tijdens de therapie. Naar aanleiding van jouw situatie stel ik de meest geschikte aanpak vast.

Soms loop je tegen een psychisch probleem aan wat je zelf moeilijk kunt oplossen. Heb je bijvoorbeeld weleens last van heftige angstgevoelens? Worstel je al jaren met een onverwerkte traumatische gebeurtenis? Of heb je problemen in contact leggen met anderen? Psychotherapie te Rotterdam biedt dan uitkomst.

Rustgevende bamboo

Geen wachtlijst voor mijn psychotherapie te Rotterdam

Ik geef psychotherapie voor iedereen die in de omgeving van Rotterdam en Schiedam woont. Mijn krachten bij de ondersteuning liggen op diverse punten:

  • Geen wachtlijsten, voor zowel de intake als de behandeling niet;
  • Begin direct met het werken aan jouw toekomst;
  • Zeer persoonlijk contact door kleinschaligheid;
  • Groei en acceptatie van jouw persoonlijkheid;
  • (her)Ontdek en ontwikkel je eigen krachten.

 

Wie ben ik?

maakIk zal mijzelf eerst even voorstellen: ik ben Machteld van der Heul. En ik werk sinds 2011, na afronding van de opleiding voor Integratieve Psychotherapie, in mijn praktijk in Schiedam. Daarvoor heb ik jaren, als woonbegeleider en later als teamleider, met heel veel plezier in de sociale psychiatrie gewerkt.

Mijn passie is samenwerken met mensen, zodat zij groei en acceptatie van hun persoonlijkheid ervaren. Ik ben graag ondersteunend in dit proces, waarmee je eigen krachten kunt (her)ontdekken en ontwikkelen. Zodat je zelf je klachten kunt aanpakken en oplossen.

 

Goede psychotherapie dichtbij Rotterdam die je verder helpt

In mijn psychotherapie te Rotterdam ben ik gespecialiseerd in het behandelen van diverse psychische klachten. Bij de behandeling stel ik jou centraal, en niet je klacht. Door middel van intensieve gesprekken en praktische oefeningen zorgen we er samen voor dat jij snel weer vooruit kunt in je leven.

 

Hoe werkt psychotherapie vlakbij Rotterdam?

Mijn werkwijze is als volgt:

  • In een eerste gesprek onderzoeken we samen waaraan je wil werken. We bespreken de achtergronden van de problemen en komen zo tot een behandelplan op maat. Daarin staat beschreven wat we gaan doen, hoe lang en onder welke voorwaarden;
  • Na aanleiding van dit opgestelde behandelplan beslis je zelf of je verder wilt gaan met de therapie;
  • Tijdens de therapie werken we aan de doelen uit het behandelplan. Deze doelen worden regelmatig besproken en, indien nodig, bijgesteld;
  • De sessies zijn een begin. Tussendoor werk je aan het eigenlijke proces: de toepassing in het dagelijks leven.

Heb je nog vragen over mijn werkwijze? Stel ze gerust via het contactformulier op de website.

Integratieve psychotherapie

Er bestaan vele verschillende vormen en technieken van psychotherapie. In mijn praktijk in Schiedam pas ik integratieve psychotherapie toe. Dat betekent dat ik niet uitga van één oorzaak of aanpak. Ik kijk hoe jij als persoon bent en bepaal vervolgens welke aanpak in jouw situatie het meest geschikt is.

Rust door psychotherapie zoals golven in de zee

Het beginpunt, de route én de bestemming

Mijn kracht ligt op diverse punten. Zo ben jij bij mij het beginpunt, de route én de bestemming van het proces. Hierdoor verliezen we ons einddoel nooit uit het oog. Ook graven we niet onnodig in het verleden en werken we alleen aan klachten die nu spelen. Vijf tot vijftien sessies zijn daardoor doorgaans voldoende.

Psychotherapie nabij Rotterdam is een weg uit een stormachtige situatie.

Wordt psychotherapie te Rotterdam vergoed?

Voor het aanvragen van een gesprek is het niet noodzakelijk dat je een verwijzing van een huisarts of specialist hebt. Voor de sessies kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding. Daar heb je een aanvullende verzekering voor nodig. Neem contact op met je zorgverzekeraar om na te checken of integratieve psychotherapie onder jouw verzekering valt.

 

Slachtofferhulp en EMDR therapie dichtbij Rotterdam

Ik bied specialistische hulp bij diverse psychische klachten. Dus ook bij klachten die ontstaan zijn na een heftige, traumatische gebeurtenis als seksueel misbruik of getuige van een schietpartij. Deze soort behandeling/hulp noemt men ook wel slachtofferhulp. Heb jij onlangs een traumatische gebeurtenis meegemaakt? Voor goede slachtofferhulp vlakbij Rotterdam kun je bij mij terecht.

Wanneer je blijft lasthouden van de gevolgen van een traumatische ervaring is de therapievorm Eye Movement Desensitization and Reprocessing, ofwel EMDR, een oplossing. EMDR therapie is een vorm van slachtofferhulp. Neem contact met mij op als je meer informatie wenst over EMDR of slachtofferhulp.

img

 

Relatieproblemen door psychische klachten?

Zitten jouw psychische klachten jouw relatie dwars? Denk dan eens na over relatietherapie. Bij mij kunnen jullie een therapie sessie volgen. Door middel van intensieve gesprekken en praktische oefeningen komen jullie weer nader tot elkaar.

 

Neem contact op of maak een afspraak

Ben je ook op een punt in je leven gekomen dat je weer vooruit wil? Plan dan een afspraak voor psychotherapie dichtbij Rotterdam in mijn praktijk in Schiedam. Zo kom je een hele grote stap dichterbij jezelf. Een afspraak maken gaat middels het contactformulier of neem telefonisch contact op door te bellen naar 06-45079390.

Ook voor vragen of advies kun je bij mij terecht. Hoe pijnlijk of confronterend jou problemen ook zijn. Ik ben er van overtuigd dat we samen voor jouw unieke persoon een passende oplossing gaan vinden.

Wat is psychotherapie?

Psychotherapie is een vorm van therapie die zich richt op de behandeling van diverse psychische klachten. Denk daarbij aan angstgevoelens, trauma’s of depressieve gevoelens. De behandeling geschiedt door middel van intensieve gesprekken en praktische oefeningen. Psychotherapie zorgt voor een uitweg uit stormachtige situaties in je hoofd.

Hoe werkt psychotherapie?

Psychotherapie bestaat uit diverse sessies, waarbij de eerste in het teken staat van een kennismaking. Daarbij wordt eveneens een behandelplan opgesteld. De vervolgsessies staan in het teken van dit behandelplan doorlopen. Ook krijg je oefeningen voor thuis mee. Daarbij maak ik gebruik van integratieve behandelmethoden.

Wordt psychotherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Indien je over een aanvullende zorgverzekering beschikt kom je in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding door je verzekeraar. Check dit voor de zekerheid goed na bij je verzekeraar of dit ook voor jou geldt. Zie de tarieven op onze website.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt online via het contactformulier op de website een afspraak maken, of door te bellen naar 06-45079390. Er is geen verwijzing vanuit een huisarts of specialist nodig. Contact opnemen is altijd vrijblijvend.