Psychotherapie dichtbij Rotterdam waarbij jij centraal staat

Ben je op zoek naar psychotherapie dichtbij Rotterdam? Ik help jou graag verder! Soms loop je tegen een probleem aan wat je zelf moeilijk kunt oplossen. Heb je bijvoorbeeld weleens last van heftige angstgevoelens? Worstel je al jaren met een onverwerkte traumatische gebeurtenis? Of heb je problemen in contact leggen met anderen? Psychotherapie biedt uitkomst.

Psychotherapeut dichtbij Rotterdam die je verder helpt

Als psychotherapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van diverse psychische klachten. Bij de behandeling stel ik jou centraal, en niet je klacht. Door middel van intensieve gesprekken en praktische oefeningen zorgen we er samen voor dat jij snel weer vooruit kunt in je leven.

Rustgevende bamboo

Psychotherapeut Machteld van der Heul

Ik zal mijzelf eerst even voorstellen. Ik ben Machteld van der Heul en werk sinds 2011, na afronding van de opleiding voor Integratieve Psychotherapie, in mijn praktijk in Schiedam. Daarvoor heb ik jaren, als woonbegeleider en later als teamleider, met heel veel plezier in de in de sociale psychiatrie gewerkt.

Mijn passie is samenwerken met mensen zodat zij groei en acceptatie van hun persoonlijkheid ervaren. Ik ben graag ondersteunend in dit proces waarmee je eigen krachten kunt (her)ontdekken en ontwikkelen zodat je zelf je klachten kunt aanpakken en oplossen.

Hoe werkt psychotherapie?

Mijn werkwijze is als volgt:

  • In een eerste gesprek onderzoeken we samen waaraan je wil werken. We bespreken de achtergronden van de problemen en komen zo tot een behandelplan op maat. Daarin staat beschreven wat we gaan doen, hoe lang en onder welke voorwaarden;
  • Na aanleiding van dit opgestelde behandelplan beslis je zelf of je verder wil gaan met de therapie;
  • Tijdens de therapie werken we aan de doelen uit het behandelplan. Deze doelen worden regelmatig besproken en, indien nodig, bijgesteld;
  • De sessies zijn een begin. Tussendoor werk je aan het eigenlijke proces: de toepassing in het dagelijks leven.

Heb je nog vragen over mijn werkwijze? Stel ze gerust via het contactformulier op de website.

Integratieve psychotherapie

Er bestaan vele verschillende vormen en technieken van psychotherapie. In mijn praktijk pas ik integratieve psychotherapie toe. Dat betekent dat ik niet uitga van één oorzaak of aanpak. Ik kijk hoe jij als persoon bent en bepaal vervolgens welke aanpak in jouw situatie het meest geschikt is.

Rust door psychotherapie zoals golven in de zee

Waarom Therapie van der Heul?

Mijn kracht ligt op diverse punten. Zo ben jij bij mij het beginpunt, de route én de bestemming van het proces. Hierdoor verliezen we ons einddoel nooit uit het oog. Ook graven we niet onnodig in het verleden en werken we alleen aan klachten die nu spelen.Vijf tot vijftien sessies zijn daardoor doorgaans voldoende.

Psychotherapie is een weg uit een stormachtige situatie.

De krachten van psychotherapie van der Heul

Ik bied psychotherapie aan voor iedereen die in de omgeving van Rotterdam woont. Mijn krachten bij de ondersteuning liggen op diverse punten:

  • Geen wachtlijsten, voor zowel de intake als de behandeling niet;
  • Begin direct met het werken aan jouw toekomst;
  • Zeer persoonlijk contact door kleinschaligheid;
  • Ervaren psychotherapeut;
  • Groei en acceptatie van jouw persoonlijkheid;
  • (her)Ontdek en ontwikkel je eigen krachten.

Wordt psychotherapie vergoed?

Voor het aanvragen van een gesprek is het niet noodzakelijk dat je een verwijzing van een huisarts of specialist hebt. Voor de sessies kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding. Daar heb je een aanvullende verzekering voor nodig. Neem contact op met je zorgverzekeraar om na te checken of integratieve psychotherapie onder jouw verzekering valt.

Neem contact op of maak een afspraak

Ben je ook op een punt in je leven gekomen dat je weer vooruit wil? Plan dan een afspraak voor psychotherapie in mijn praktijk dichtbij Rotterdam. Zo kom je een hele grote stap dichterbij jezelf.

Ook voor vragen of advies kun je bij mij terecht. Hoe pijnlijk of confronterend jou problemen ook zijn, ik ben er van overtuigd dat we samen voor jouw unieke persoon een passende oplossing gaan vinden.